Mariska Nijmeijer

Mariska Nijmeijer-Simons, Teamleider Servicedesk

Mariska is een multitalent, daar kan geen twijfel over bestaan. Een zeer servicegerichte IT’er met een volle agenda, en een kookprinses die even tussendoor de landelijke bakwedstrijd van het tv-programma ‘Koffietijd’ wint met haar ongeëvenaarde chocolade-advocaattaart.

“Mensen helpen in combinatie met IT, dat is voor mij de perfecte baan”

De kers op de taart

Op zondagavond is ze nog druk bezig met het bakken van een Oreo-taart voor het jarige dochtertje van een collega en maandagochtend begint de drukte van alledag. “Wij hebben een complexe IT-omgeving bij Mourik, met veel werkmaatschappijen en diverse systemen. Laatst heeft de afdeling zich nog verdiept in de besturing van een luchtzuiveringssysteem”, vertelt Mariska. “Je moet maatwerk leveren.” Als teamleider ziet Mariska zichzelf als een meewerkende voorvrouw die ook moet sturen. Ze hecht veel waarde aan een gestructureerde en procesmatige aanpak om de regie te behouden in de drukte waar de servicedesk vaak mee te maken heeft. Haar ‘kindje’ is MIA (Mourik IT Assistent), een digitaal IT-serviceportaal dat medewerkers wegwijs maakt in IT-gerelateerde zaken. Maar ook persoonlijk contact vindt Mariska enorm belangrijk: “Als het met een handleiding niet lukt, kun je soms beter voor persoonlijke begeleiding kiezen. En als medewerkers na mijn uitleg beter het nut en de noodzaak van IT begrijpen, geeft dat mij veel voldoening.”

Videorecorder en ‘Koffietijd’

Mariska begon ooit als directiesecretaresse, maar ontdekte al snel haar IT-gen. Zo ook haar toenmalige collega’s die haar regelmatig om hulp vroegen bij het aansluiten van videorecorders en steeds lastiger wordende ‘computervragen’. De avondopleiding Informatica, haar sterke administratieve achtergrond en nauwkeurige manier van werken vormen een stevige basis voor haar huidige functie.

Wat voor vragen krijgt ze vaak?

“Uiteenlopend. Over Metacomrechten en telefooninstellingen, maar ook over problemen met inloggen. Wij leggen alles zo begrijpelijk mogelijk uit om zo het probleem op te lossen. De kunst zit in geduld en professionaliteit. Verder is het belangrijk om een vinger aan de pols te houden, en de dynamiek van het bedrijf en de wereld om ons heen niet uit het oog te verliezen.” Deze bevlogenheid zit in het karakter van Mariska. In haar werk en ook in haar andere passie: bakken. Heel Holland bakt, maar Mariska kreeg het voor elkaar om de eerste prijs te winnen bij ‘Koffietijd’ en in de schijnwerpers op televisie te belanden. Ook hier blijft ze trouw aan zichzelf: een nuchtere Hollandse die graag haar mouwen opstroopt. Om te bakken en te werken.

Bron: Mourik Open 137

Contactgegevens

Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens