Aad de Kraauw

Aad de Kraauw - Asset manager bij het Havenbedrijf Rotterdam

“Als Mourik iets op de markt brengt, is het gevalideerd”

 

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft grote ambities. Een daarvan, zo stelt CEO Allard Castelein in het jaarverslag 2017, is de haven te ontwikkelen tot dé plaats waar de energietransitie gestalte krijgt. Die ambitie sijpelt door in alle lagen van de organisatie, bijvoorbeeld bij de aanschaf van nieuw equipment. Zo is Asset Manager Aad de Kraauw sinds kort de trotse ‘eigenaar’ van het eerste hybride patrouillevaartuig van Nederland: de RPA 8.

De hybride aandrijving van dit patrouillevaartuig bestaat uit twee dieselmotoren, elk 382 kW sterk, en twee hybride elektromotoren van 175 kW. “Als we hybride varen, wordt één dieselmotor uitgeschakeld, de andere geeft dan energie aan de elektromotoren.” Dat is goed voor het milieu, want hybride varen levert een CO2-emissiereductie op van 20-25% ten opzichte van de traditionele manier van varen. De optimale belasting van één dieselmotor creëert tevens een goede omstandigheid voor uitlaatgasnabehandeling. In de nabije toekomst gaan we deze combinatie van technieken ongetwijfeld vaker zien, want vanaf 2019 geldt voor onder andere binnenvaartschepen met een vermogen tot 300 kW de nieuwe EU Non-Road Mobile Machinery Stage V-emissienorm voor de uitstoot van NOx en fijnstof. Een jaar later zijn motoren boven de 300 kW aan de beurt. “Dat is een enorme stap”, zegt Aad. “Vergelijk dit met het verschil van Euro2 naar Euro6 in de auto-industrie, maar dan in één keer.”

Motorleveranciers kunnen de nieuwe norm nog niet autonoom halen. “Bij de Zeehavenpolitie Rotterdam had Mourik EGP (Exhaust Gas Purification) samen met Multronic N.V. al laten zien dat je met nabehandeling van uitlaatgassen nog veel meer kunt bereiken.” Zo werkt het: de uitlaatgassen van de motoren worden aan boord behandeld met katalysatoren en roetfilters, om uiteindelijk 85-95% schoner uitgeblazen te worden. Dit zogenaamde after treatment system is volledig slim bestuurd en verzamelt continu data die helpen het proces verder te perfectioneren.

“We hebben gekozen voor Mourik EGP om een aantal redenen. Onder andere vanwege de bewezen betrouwbaarheid, kwaliteit, eenvoud en de compactheid van het systeem. Het intelligente besturingssysteem is ook belangrijk. Dat verzamelt namelijk data die ons helpen de inzetbaarheid te verhogen. En dat is weer belangrijk om sneller en beter te anticiperen op allerlei calamiteiten die kunnen voorkomen in de haven. Onze klant is kritisch en wij moeten 24/7 paraat staan.” In de loop van het jaar worden ook andere patrouilleschepen, zoals de RPA 10 en 11 uitgerust met deze hybride toepassing met after treatment system van Mourik EGP, dat gebeurt in de vorm van een retrofit.

“Na diverse andere ervaringen is het fijn dat Mourik een product op de markt brengt dat in de praktijk gevalideerd is. Dat brengt een grote mate van zekerheid en betrouwbaarheid met zich mee”

Het RPA 8 patrouilleschip is het eerste hybride vaartuig in zijn soort. Maar dit is niet het enige wat het een bijzonder vaartuig maakt. Het heeft bijvoorbeeld een lichtgewicht aluminium romp en een zogeheten hull vane: een horizontale vleugel aan de achterzijde die de weerstand van het vaartuig in het water vermindert.

Bron: Mourik Jaarbeeld 2017

Contactgegevens

Mourik EGP B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens