Harmen Reemst

Harmen Reemst - Technisch manager / Werkvoorbereider
Mourik Groot-Ammers 

“Ik wil alle neuzen dezelfde kant op krijgen.”

Spontaniteit behoort niet tot de kwaliteiten die je meteen toedicht aan een technisch manager. En laten we eerlijk zijn, bovengemiddelde communicatieve vaardigheden en talent om een verbindende factor te zijn in een complexe omgeving, zijn in een technische functie ook niet altijd vanzelfsprekend. Harmen rekent echter resoluut af met deze vooroordelen. Deze rasechte civieler matcht  deelprocessen van verschillende partijen feilloos met elkaar. Net zolang totdat de perfect match is bereikt en het project als een geoliede machine in de juiste richting voortbeweegt.

“What you see is what you get. No filters”, roept Harmen als we het over zijn persoonlijkheid hebben. “Zo benader ik ook onze klanten. Open, duidelijk en proactief communiceren is de enige manier om projecten van zo’n omvang te managen.” Harmen refereert aan een bijzonder contract dat Mourik Groot-Ammers in 2017 heeft getekend: een totaalpakket aan onderhoud van zowat 180 kilometer snelweg in opdracht van Rijkwaterstaat. Integraal en veelomvattend: van grasmaaien in de bermen tot specialistische betonreparaties, van vervangen van asfalt tot bewaken van biodiversiteit, you name it. Hier tekenen zich de contouren af van projectmanagement 2.0. Wanted: een sterk procesmatig onderlegde, gestructureerde doch creatieve teamplayer met een helikopterview die zorgvuldig alle belangen afweegt en voor een win-winsituatie gaat.

Een nieuwe tijd vraagt nieuwe flexibiliteit. Simpel is het niet: “Je neemt niet klakkeloos alles aan van de opdrachtgever en gaat een gezond kritisch gesprek niet uit de weg. De klant verwacht ook een scherpe en alerte blik. En wat dacht je van bewoners, die tien minuten moeten omrijden om thuis te komen? Het talent van Mourik als bedrijf is dat wij voelsprieten hebben voor de wensen van de klant én de omgeving. Meerdere wegen leiden naar Rome en je moet de snelste weg pakken met de minste valkuilen.”

Waar liggen de uitdagingen de komende tijd? “Dit is het allereerste integrale vaste onderhoudscontract wegen voor Mourik Infra en er komen veel nieuwe processen op ons af. De realiteit is vooral dat je niet alles van tevoren kunt vastleggen. Je hebt met zoveel partijen te maken. Stel dat de verlichting opeens niet optimaal functioneert. Of nog erger, dat er een verkeersongeval gebeurt  waarbij brand ontstaat, met herstelwerkzaamheden aan het wegdek als gevolg. Deze risico’s brengen we in de afstemmingsfase zoveel mogelijk in kaart om erop te kunnen anticiperen. Maar let op: het vermogen om creatieve oplossingen te bedenken en vervolgens daadkrachtig en razendsnel te handelen, is net zo belangrijk als zaken in workflows gieten. Hoe dan ook blijft dit ook voor ons een groeiproces.”

Bron: Mourik Jaarbeeld 2017

Contactgegevens

Mourik Groot-Ammers B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens