Brigit Hagemeijer

Brigit Hagemeijer, Projectcoördinator/inkoper afdeling Bouw

Brigit sleutelt zomaar het hele weekend aan haar oude Landrover, wringt zich in yogahoudingen tijdens haar avondje ontspannen en ze doet complex bouwkundig contractmanagement, ook in het Engels, op haar werk. Met hetzelfde gemak.      

“Je moet vooral jezelf blijven”

“Tja, wat is nou mannelijk of vrouwelijk? Ben niet zo van de hokjes. Ik ga voor inhoud en ik wil me blijven ontwikkelen.” Deze (werktuig)bouwkundige verslindt alle beschikbare vakliteratuur en verdiept zich continu in de voor Mourik belangrijke producten en processen. “Ik ben begonnen op de afdeling Inkoop en heb mijn huidige werkplek als het ware gecreëerd.” Bouwkundig inkopen is een specialistisch vak. Mourik groeit steeds meer naar een kennispartnership met de klant. Het  zelfstandige bouwkundige bedrijfsbureau ‘aan huis’ voor wat kleinere kunstwerken maar ook grotere (industriële) bouwkundige projecten past in deze ambitie. In deze setting is Brigit een allround duizendpoot. “Ik begeleid vanuit mijn discipline het voor-, aanbestedings- en offertetraject. Noem het maar mini-tendermanagement”, lacht ze. “Het is een complex proces, met vele belanghebbenden. Het ene moment leg ik contacten met potentiële leveranciers en aannemers of stort ik me op contractmanagement, en het andere moment ga ik helemaal op in trouble shooting.” De veelzijdigheid van het vak vereist brede kennis, het vermogen om snel te schakelen, daadkracht en een helikopterview om alle belangen goed in het vizier te krijgen. Wat is de ‘schatkaart’ van Brigit om de juiste route te vinden naar het beoogde resultaat? “Je moet stinkend je best doen, dat staat vast”, antwoordt ze laconiek. “Persoonlijke overtuigingen hebben die je op weg helpen. Hart voor de zaak. En altijd jezelf blijven.”

Match met Mourik

Haar vader heeft altijd in de bouw de kost verdiend. Als kind droomde ze ervan om bij de politie te werken. Op haar zeventiende heeft ze gesolliciteerd bij de marine. Brigit is een vrouw die duidelijke taal spreekt en rechtdoorzee is. Met deze biografische wapenfeiten kon het bijna niet anders dat ze een match met Mourik heeft. Na wat omwentelingen in haar carrière waarbij ze een switch maakte van boekhouding naar technische inkoop en haar avondstudie (werktuig)bouwkunde afrondde. Stoer, spannend, uitdagend. Dat is wat Brigit zocht. Maar ook ruimte om te ondernemen, beslissingsbevoegdheid, vrijheid om zelf je werk in te vullen, vertrouwen van het management. “Wat is mijn persoonlijke stip aan de horizon? Ik zou graag verder willen groeien in het tendermanagement, samen met de organisatie. En mijn kwaliteiten blijven ontwikkelen en benutten: empathie en  daadkracht. Een mooie mix, jazeker.”

Bron: Mourik Open 136

Contactgegevens

Mourik Groot-Ammers B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens