Jan Kik

Uitvoerder

“Vertrouwen, laagdrempeligheid, snel en adequaat handelen – het voelde goed bij Mourik”

“Feeling met de werkvloer behouden en vaak naar de klanten gaan. Mij tref je niet veel achter mijn bureau. Dit is een optimale werkmodus voor mijn functie.” Jan is altijd onderweg. “Wij leveren niet alleen koelcapaciteit aan onze klanten. Wij bezitten ook de capaciteit om ons in te leven in de wensen en behoeften van de klant, niet alleen vandaag maar ook morgen.”

Solliciteren kun je op verschillende manieren. Via de website of een kennis die al werkt bij het bedrijf in kwestie. Maar ook bijvoorbeeld als je post rondbrengt. Acht jaar geleden zat Jan in de Landelijke Ondernemingsraad van de toenmalige TNT Post en werkte één dag per week als postbode, om te ervaren wat er speelde bij zijn achterban. De vriendelijke postbode met technische achtergrond maakte een praatje op het kantoor van ACC (de oude naam van MCO-Team) in Zierikzee en mocht een week later op gesprek komen. Nog twee weken later was Jan te vinden tussen stapels tekeningen, volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe pompenunits. “Vertrouwen, laagdrempeligheid, snel en adequaat handelen – het voelde goed bij Mourik.”

Jan heeft het druk. Bij een kleiner bedrijf ben je een allrounder maar ook  specialist. Je moet dan ook veel ijzers in het vuur hebben om de boel zowel binnen als buiten op orde te hebben. Jan: “Ik drink graag koffie bij de klant, ook
als ik niets te verkopen heb, bij wijze van spreken. Ik kom overal. Daardoor heb
ik een goed beeld van wat er bij de klant leeft en hoe wij hen kunnen helpen om
hun doelen te bereiken. Ik voel me ook persoonlijk betrokken als iemand ziek is of niet lekker in zijn vel zit. In een tijd van systemen en toenemende computerisering moeten wij het menselijk contact niet uit het oog verliezen. Regelmatig projecten bezoeken, hoort daar ook bij. De uitdaging voor de toekomst zal dan ook zijn om het gevoel niet kwijt te raken met klant en medewerker. Je kunt een mailtje sturen maar vaak kun je beter je telefoon pakken of in de auto stappen en naar de klant toegaan, om de zaken te bespreken. Zo bouw je een persoonlijke relatie op, waarin je niet alleen een ´trouble shooter´ bent maar een volwaardige partner en adviseur. Leg de verantwoordelijkheid maar bij ons, zeggen wij dan, en de klant mag erop vertrouwen dat het goedkomt.”

Bron: Mourik Jaarbeeld 2015