Maak kennis met enthousiaste trainee Nick Wetters

Nick Wetters, 22 jaar, is een zeer enthousiaste trainee bij Mourik Industry. Zijn eerste missie toen hij op 8 november 2021 begon was om zoveel mogelijk collega’s te leren kennen en vervolgens het opdoen van praktijkkennis. Beide komen goed van pas bij zijn (internationale) ambities.

Nick vertelt:

‘Mourik staat goed aangeschreven in de sector, is een leerzame opdrachtgever en biedt mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen. De keuze voor het Management Traineeship was voor mij een weloverwogen keuze.’

BP en Shell, bij de laatste heb ik mijn afstudeerstage gedaan, wezen mij op het traineeship. Daarnaast kan je bij Mourik letterlijk overal naartoe, qua werkzaamheden, maar ook op (inter)nationaal vlak. Mourik doet veel in de industrie en je leert hier alle facetten in de praktijk. Met als achtergrond HBO Technische bedrijfskunde en mijn interesses, is dit traineeship een mooie stap. En, Mourik investeert veel in mijn traineeship. Zo ben ik begonnen aan mijn Lean Six Sigma cursus, heb ik de opleiding tot Druk Vacuüm Machinist gevolgd en staan er nog diverse cursussen op de planning.

Het traineeship kan ik binnen het vastgestelde raamwerk zelf inrichten. Ik krijg veel vrijheid en kan kiezen voor werk dat ik interessant vind. Dat betekent dat ik eruit kan halen wat ik wil. Wel geeft dit een verantwoordelijkheid. Ik heb Sven Krijgsman, Manager Technische Bedrijfsvoering, gevraagd mij te coachen, hij kent de praktijk heel goed en heeft veel internationale ervaring. Daarnaast kan ik met diverse oud-trainees sparren.

Op dit moment hou ik mij voornamelijk bezig met de Verhuurmodule. Omdat het hierbij gaat om het inrichten van een digitaal platform voor equipment vind ik het belangrijk dat ik weet wat het is, maar ook hoe ik deze in de praktijk daadwerkelijk kan toepassen. Mocht ik op een binnen of buiten functie terecht komen, dan weet je waar je over praat en dat maakt het werk eenvoudiger.

Ik heb me vanaf begin erg open opgesteld. Anderen leren kennen geeft voordelen, zeker als het om de collega’s buiten gaat, het magazijn of in de werkplaats, zij zijn de mensen die het fysieke werk uitvoeren. Dat je als trainee meewerkt aan projecten is echt zo belangrijk. Je moet niet denken dat je alles weet als je uit de schoolbanken komt. Eigenlijk weet je dan nog niets.

Mijn eerste praktijkervaring heb ik al achter de rug. Onlangs, richting het einde van het jaar, mocht ik mee naar een catalystproject in Frankrijk. Tijdens zo’n ‘klus’ moet je samen met het team alles zelf regelen. Zo leer je het team goed kennen, zoveel kennis en kunde! Alle problemen die je ter plekke tegenkomt, los je gezamenlijk op. Dat is ook de kracht van Mourik, flexibel zijn en alles samen oppakken en oplossen.

Als ik kijk naar het vervolg van mijn traineeship dan kijk ik met een schuin oog naar de internationale opties binnen Mourik. Het mooie is, dat deze mogelijkheden mij ook worden geboden. Wat de exacte vervolgstap wordt kan ik nog niet vertellen, maar ik heb al wat interessante gesprekken gevoerd!”

Heb jij ook interesse in een traineeship bij Mourik? Neem dan contact met ons op!

Of mail Nick met je vragen over zijn ervaring tot nu toe. 

Nick in Frankrijk


Wie zegt mij dat ik beter af ben bij Mourik?

Patrick Korver
Patrick Korver
Corporate Recruiter Industry

+31 6 53 72 71 31
Alle contactgegevens