Mohamed Smaili

Mohamed Smaili, projectleider projecten en turnarounds bij Mourik Industry

Toen Mohamed Smaili (34), ofwel Mo, in 2012 bij Mourik begon, dacht hij niet dat hij er acht jaar later nog zou werken. Het was tenslotte zijn eerste baan na zijn studie Technische bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. 

"Mourik is een heerlijk nuchter bedrijf, je kunt echt jezelf zijn."


Verkeerd gedacht dus. Na 8 jaar werkt Mo nog steeds bij Mourik Industry. Met veel plezier, zoals hij zelf aangeeft: “Mourik is een heerlijk nuchter bedrijf, je kunt echt jezelf zijn. Ik heb hier ook veel vrijheid, ik kan mijn eigen toko runnen. Dat brengt behoorlijk wat verantwoordelijkheden met zich mee, maar dat is juist fijn. En als ik soms andere bedrijven zie, dan hebben we het hier echt wel goed. Mourik is sociaal, en dat maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.”

Turnaround met uitdagingen

Naast veel plezier had Mo de afgelopen tijd ook wat uitdagingen in zijn werk. Als projectleider gaf hij de afgelopen maanden leiding aan zo’n 120 collega’s tijdens de turnaround bij Zeeland Refinery. Er waren veel coronamaatregelen genomen, zoals drie keer zoveel kantines en omkleedruimtes, een speciaal logistiek plan en looproutes. Mo: “De turnaround kon alleen doorgaan als iedereen zich goed aan de regels zou houden. Daar hebben we flink op gehamerd en we hebben het werk vóór de zomervakantie dan ook lekvrij opgeleverd, zonder grote veiligheidsincidenten en kwaliteitsissues.”

Een andere grote, positieve uitdaging was dat Mo en zijn vrouw Ikram anderhalve week vóór de stop ouders zijn geworden van een zoontje, Nadir. “Normaal gesproken ga ik bij een stop op die afstand doordeweeks in de kost, maar nu niet. Ik wilde veel bij mijn vrouw en zoontje zijn, dus ben op en neer gereden naar Zeeland, ondanks de lange dagen op de raffinaderij. Maar het is het zo waard!”

Hobby’s

Mo’s vader heeft hem vanaf zijn zesde veel Nederlandstalige boeken laten lezen. En Mo leest nog steeds heel graag. “Ik lees het liefste non-fictie en dan vooral autobiografieën. Ik ben er nog niet echt aan toegekomen, maar heb nu bijvoorbeeld een boek liggen over André Agassi. En heel interessant was een boek over Steve Jobs van Apple, een selfmade man die zijn visie doorvoerde tot het een miljardenbedrijf was.” Naast leesgierig is Mo ook gek van voetbal. Mo: “Vroeger ging ik met mijn vader wel eens naar wedstrijden van Feyenoord, waar ik als Rotterdammer uiteraard supporter van ben. Later wil ik die traditie voortzetten en samen met mijn zoontje een seizoenskaart nemen. Dat lijkt me geweldig!”

Toekomst

Mo heeft nog geen vastomlijnde plannen voor de toekomst, hij laat zich leiden door wat op zijn weg komt: “Ik kan me nu als projectleider nog voldoende ontwikkelen. Bijvoorbeeld in de voorbereiding naar een groot werk bij Shell Pernis in 2022. Zolang ik aan zulke leuke en uitdagende projecten kan werken is het goed. Al is het nog 20 jaar!”

Bron: Mourik Open 146, oktober 2020

Lees hier meer interviews met onze mensen!

Bekijk de vacatures bij Mourik in de industrie

Contactgegevens

Mourik Industry

+31-10-296 54 00
Alle contactgegevens