Eduard Vel Tromp, Kipperchauffeur

Eduard Vel Tromp, 27 jaar, kipperchauffeurbij Mourik Infra

Eduard werkt bij Mourik als chauffeur. Sinds kort rijdt hij in een splinternieuwe Volvo 8x8 FMX Kipper en daar is hij supertrots op. Eduard was niet altijd chauffeur. Na de opleiding GWW begon hij in de groenvoorziening. Daarna werkte hij in een magazijn en als teamleider bij een e-commerce bedrijf dat de logistiek voor ruim 600 webwinkels verzorgt. Maar uiteindelijk kriebelde het om weer ‘buiten’ te gaan werken. Hij haalde zijn vrachtwagenrijbewijs en toen Eduard een vacature bij Mourik zag, twijfelde hij geen moment om te solliciteren. Tot op de dag van vandaag heeft hij daar nog geen seconde spijt van gehad.

Familiegevoel

Op de vraag wat hij belangrijk vindt in zijn werk, antwoordt Eduard kort maar krachtig: “Waardering, vertrouwen en respect.”

(lees verder onder de foto)Het gaat hem vooral om persoonlijke waardering. “Een jaar geleden heb ik een splinternieuwe Volvo 8x8 FMX Kipper gekregen, terwijl ik toen ik nog maar een half jaar in dienst was. Dat is een blijk van vertrouwen en waardering. Ze hadden ook een chauffeur met een langere staat van dienst een nieuwe auto kunnen geven, en mij in een oudere laten rijden.”

Eduard vindt het familiegevoel bij Mourik ontzettend fijn.“De kipperchauffeurs zijn een hechte groep collega’s die elkaar continu op allerlei projecten tegenkomen. We leren van elkaar en helpen elkaar waar mogelijk.”

Maatschappelijk betrokken

Naast zijn werk bij Mourik is Eduard een erg druk man.Hij is Diaken in de Kerkenraad, vrijwilliger bij Oranjevereniging Stichting Oranjegetrouw Langerak/Nieuwpoort, en bestuurslid bij Stichting Guardian Angels Nederland. Een groep enthousiaste mannen en vrouwen die wordt ingehuurd als ordedienst bij voornamelijk christelijke evenementen.“De naam zegt het al: wij zijn beschermende engelen. Vaak onzichtbaar, maar zeker aanwezig. Onze taken variëren van toezichthouden op bezoekersstromen, verkeersregeling tot EHBO-diensten.” Sinds 2009 steunt de stichting ook diverse organisaties in het arme Afrikaanse Burkina Faso. Met onder andere medische hulp en training helpt de stichting het leven van kwetsbare jonge vrouwen te verbeteren. Eduard is al twee keer in Burkina Faso geweest en hoopt er zeker nog vaker heen te gaan. “Hoe klein een container met hulpmiddelen vanuit Nederland ook lijkt, het is voor de mensen daar van grote waarde.” Eduard hoopt zich de komende jaren te kunnen blijven ontwikkelen bij Mourik en blijft zich zeker inzetten voor de kerk en mensen in Afrika. En als laatste: “Donaties voor de stichting zijn uiteraard altijd welkom.”

Bekijk meer:

- interviews met medewerkers

- vacatures bij Mourik 

 

Bron: Mourik Open 143