Marianne Mourik

Marianne Mourik, mede-aandeelhouder bij Mourik

Als klein meisje bracht ze een groot deel van haar vakanties door op het hoofdkantoor in Groot-Ammers: helpen met koffie rondbrengen, de soep opwarmen. Niet zo vreemd als je vader Kees Mourik is, ofwel de toenmalige directeur van Mourik.

“Mijn hart ligt echt bij Mourik, ik ben ermee grootgebracht"

Marianne Mourik

Betrokken

Tegenwoordig is Marianne Mourik op een heel andere manier bij Mourik betrokken. Marianne en Kees Jan - haar broer en huidige CEO - zijn sinds enkele jaren beiden aandeelhouders van ons mooie familiebedrijf. In die hoedanigheid is ze onder andere lid van de familiestichting en aanwezig bij de vergaderingen met de Raad van Commissarissen. Toch kennen veel medewerkers haar nog niet. Marianne: “Ik ben inderdaad niet dagelijks zichtbaar binnen Mourik, maar kijk op afstand wel mee naar de gang van zaken en wil goed geïnformeerd blijven.” Marianne is dan ook erg betrokken bij haar vertrouwde Mourik: “Mijn hart ligt echt bij Mourik, ik ben ermee grootgebracht. Het is een ontzettend mooi bedrijf!”

Mede-eigenaar zijn van een bedrijf als Mourik brengt nogal wat met zich mee. Marianne: “Het is best een hele verantwoordelijkheid. Kees Jan en ik zijn er uiteindelijk verantwoordelijk voor dat onze medewerkers aan het werk kunnen blijven en daar moeten we heel doordacht mee bezig zijn. Maar die verantwoordelijkheid draag ik graag.”

Uitdagingen

Tussen het rondbrengen van koffie en nu zijn heel wat jaren verstreken. Jaren waarin Marianne niet heeft stilgezeten. “Ik heb op het secretariaat gewerkt en ben secretaresse geweest van de afdeling Milieu, in de keet buiten. Daarna ben ik er een paar jaar uit geweest vanwege de geboorte van mijn dochters Jackie (24) en Gwen (21), maar ben ik toch weer voor Mourik gaan werken, als receptioniste op het hoofdkantoor.”

Samen met collega-receptioniste Yvonne heeft ze heel wat telefoontjes aangenomen en doorverbonden. Totdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Marianne: “Mijn liefde voor wijnen heeft gemaakt dat ik Spaanse wijnen ben gaan importeren. Dat heb ik een jaar of acht gedaan, tot de verhuizing van mijn partner Paul en mij naar Ouddorp een paar jaar geleden.” Marianne’s huis in Ouddorp staat op 400 meter van het strand, en daar is ze dan ook dagelijks te vinden. Hobby’s heeft ze uiteraard ook: stevige wandelingen maken met haar honden, en sinds enkele jaren is ook jagen is een geliefde vrijetijdsbesteding van Marianne.

Trots

Op de vraag wat Mourik zo’n mooi bedrijf maakt, antwoordt Marianne enthousiast: “Het bedrijf zelf en de uitstraling die het heeft. Wij hoeven niet altijd voorop te lopen om succes te hebben; we zijn op een goede manier bescheiden. Ik ben ontzettend trots op iedereen die hier werkt en word er echt blij van wanneer ik mensen vanuit hun enthousiasme over Mourik hoor praten. Ik hoop dan ook van harte dat Kees Jan en ik alles kunnen voortzetten wat eerdere Mourik-generaties hebben voortgebracht!”

Bron: Mourik Open 144

Lees hier meer interviews met onze mensen.

Contactgegevens

Marketing & Communicatie

+31-184-667 200
Alle contactgegevens