Port of Rotterdam op bezoek bij Mourik EGP

16 november 2023


M-EGP en Port of Rotterdam kennen een jarenlange geschiedenis van goede samenwerking. Duurzaamheid en innovatie zijn een wezenlijk onderdeel van de EGP-strategie en ook bij Port of Rotterdam staan duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel.

Begin november 2023 heeft het managementteam Asset Management van Port of Rotterdam een bezoek gebracht aan M-EGP om onze nieuwe innovaties te bekijken. Naast het bekijken van de innovaties is er een presentatie gegeven over onze Stage V emissie nabehandelingssystemen – waarmee onder ander het patrouillevaartuig RPA 8 van Port of Rotterdam uitgerust is – en is er uitgebreid gesproken over de nieuwe innovaties zoals de Methanolmix Fuel Cell oplossingen. Ook nieuwe uitdagingen waar tegenaan gelopen wordt, zijn de revue gepasseerd: interessante TCO, verschillende subsidieregelingen, investeringsvoordelen en bestaande en nieuwe wet- en regelgeving. Maar ook het afvangen van CO2-uitstoot en de hergebruik ervan als grondstof, waar M-EGP oplossingen voor heeft.

“De techniek voor een duurzame toekomst en oplossingen voor netcongestie zijn er, zo laat M-EGP zien. Bedrijven en organisaties willen graag verduurzamen en zijn maatschappelijk betrokken, zo laat Port of Rotterdam zien. Wat nog achterblijft is de collectieve manier van denken en de wet- en regelgeving. Op wet- en regelgeving hebben we niet direct invloed, op de manier van denken wel. Een schonere toekomst begint bij jezelf, maar waarom moeilijk doen als het samen kan. M-EGP is klaar voor de toekomst, we innoveren vandaag voor een duurzaam morgen. We werken graag samen en ontzorgen alle markten die onze oplossingen kunnen gebruiken”, aldus Gerrit van der Linde, directeur M-EGP.

v.l.n.r. Xander Naaijen, Rob van Bekkum, Max van der Linde, Thomas Diepstraten, Marcel van Kampen, Gerrit van der Linde, Piet Louwen, Siebren Dijkstra, Monique Domsdorf, Corine van Kralingen