Veilige overtocht Kiltunnel

11 oktober 2021

​​​​​​​De eerste van de twee grote weekendafsluitingen van discipline bouwkunde op het project 'Groot onderhoud Kiltunnel' zit erop. Van vrijdag 8 oktober tot maandag 11 oktober is er dag en nacht gewerkt om de noordelijke zijde van het nieuwe tolplein in te richten.

Vanaf begin januari 2021 is het nieuwe kantoorgebouw in aanbouw evenals de middencabine en het trappenhuis. Het kantoorgebouw staat aan de noordzijde, de middencabine staat tussen de twee rijrichtingen in en het trappenhuis staat aan de zuidzijde. Het eerste weekend is de verbinding tussen het kantoorgebouw en de middencabine gemaakt. Het tweede weekend zal de verbinding tussen de middencabine van het trappenhuis gemaakt worden. In de aanloop naar de weekenden is er wekenlang hard gewerkt om de elementen samen te stellen op locatie in Dordrecht. De elementen zijn voorafgaand aan het hijsen zo ver als mogelijk opgebouwd om werkzaamheden na het inhijsen boven de wegen te minimaliseren.

Het huzarenstukje van het weekend zelf was het inhijsen van de loopbrug, het vakwerk en de luifel. De loopbrug betreft een ruim 32 ton wegend element van 27 meter lang en de luifel betreft een 44 ton wegende dakconstructie van 16 meter bij 32 meter. De genoemde onderdelen zijn ingehesen met een 500 tons telekraan.

Na het afgelopen weekend is de noordelijke zijde van het nieuwe tolplein gereed. Aankomend weekend, het weekend van 15 oktober tot maandag 18 oktober wordt de zuidelijke zijde van het nieuwe tolplein ingericht.