Mourik plaatst verkeersportaal van 70,5 meter op de A20 voor het project Blankenburgverbinding

28 september 2021

Op vrijdag 10 september heeft Mourik Infra voor bouwconsortium BAAK haar langste verkeersportaal ooit geplaatst over de A20 bij Vlaardingen. Het portaal heeft een lengte van 70,5 meter en weegt in totaal circa 36 ton en is onderdeel van het project Blankenburgverbinding dat in opdracht van Rijkswaterstaat wordt uitgevoerd.

Het portaal is in één stuk gebouwd in de werkplaats van Mourik Infra, locatie Echt. Vervolgens is het portaal in twee delen naar Vlaardingen getransporteerd. Op een bouwterrein gelegen naast de A20 is het verkeersportaal in een tijdsbestek van ongeveer twee weken gekoppeld, afgelast en geconserveerd. Vervolgens is het volledige portaal, inclusief kolommen, binnen enkele uren tijdens een volledige afsluiting van A20 ingehesen. Ook de fundaties van dit portaal, bestaande uit vier trillingvrije stalen buispalen van 20 meter en twee prefab betonpoeren van 35 ton per stuk, zijn gerealiseerd door Mourik Infra.

Als de realisatie van de Blankenburgverbinding gereed is, lopen in totaal vijf rijbanen bestaande uit totaal dertien rijstroken ten behoeve van het nieuwe knooppunt tussen de huidige A20 en de nieuwe A24 onder het portaal door. Mourik Infra levert in totaal 24 nieuwe en 17 hergebruikte verkeersportalen voor de Blankenburgverbinding.

Meer weten over verkeersportalen? Neem contact op met Swen Caenen.