Mourik koopt waterstof-aangedreven grondverzetmachines

7 mei 2020

Mourik heeft inmiddels veel ervaring met projecten voor ontwikkeling van infrastructuur voor waterstof. Lees meer over deze projecten. 

Ook voor het eigen materieel ziet Mourik toekomst voor waterstof. Daarom heeft Mourik met Van der Spek Vianen een overeenkomst afgesloten voor het leveren van Hyundai grondverzetmaterieel op waterstof.

Dit materieel bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Met deze overeenkomst geeft Mourik aan te geloven in een toekomst voor waterstof als energiedrager. Voor de leveranciers een duwtje in de rug in de ontwikkeling van duurzamer materieel voor een duurzamere toekomst. Daar doen we graag aan mee.

Voor het bestaande materieel heeft Mourik ook oplossingen in het afvangen van de uitlaatgassen, lees meer hierover.  

Deze ontwikkelingen passen bij Mourik; we hebben altijd ons eigen materieel doorontwikkeld. Bestaande materieelstukken worden momenteel omgebouwd en voorzien van emissiebeperkende oplossingen en met de ombouw naar waterstof zal dit jaar worden gestart. Deze eigen ontwikkelingen passen binnen het innovatieve karakter van Mourik als familiebedrijf en sluiten goed aan bij de aankomende infrastructurele werken.