Einde handmatig reinigen weer stap dichterbij

12 juli 2018

Met een nieuwe semi-automatische machine heeft Mourik alweer een slim alternatief bedacht voor handmatig reinigen in de (petro)chemische industrie. De innovatie kreeg de naam TLX Smart Indexer en werd kort geleden ingezet bij een opdrachtgever in de petrochemie, die sprak van een primeur. Wij waren bijzonder blij dat deze opdrachtgever zijn nek uit durfde te steken om de techniek in te zetten. Zodoende kon Mourik bewijzen dat het veiliger én sneller kon.

Navigerende Hoge Druk Operators
De TLX Smart Indexer (TLX staat voor Triple Lance Tube Cleaner) maakt het mogelijk om semi-automatisch bundels, pluggenbanken e.d. te reinigen die in een fabriek op een moeilijk bereikbare plaats gesitueerd zijn. Semi-automatisch wil zeggen dat er nog wel een operator aan te pas komt. Echter, met de Smart Indexer navigeert de operator de TLX geheel draadloos met een EX tablet op veilige afstand buiten de 6 meter risicozone. De speciaal daarvoor getrainde Mourik Hoge Druk Operators waren laaiend enthousiast over de gemakkelijke en veilige bediening. Het recht positioneren voor de pijpjes ging ook nog eens sneller dan voorheen met de TLX zonder Smart Indexer. De opdrachtgever was zeer content met het resultaat van de reiniging.

Industrie steeds veiliger
Innovaties als deze zorgen er uiteindelijk voor dat handmatig reinigen tot het verleden gaan behoren. Daarmee passen ze geheel in de Mourik strategie om risico’s voor onze medewerkers en onze opdrachtgevers te minimaliseren. Samen met de klant brengt Mourik op deze manier de petrochemische industrie weer een stap dichter naar ‘goal zero’.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.