Mourik Innovatie Award 2012 voor MIDC Loader

8 februari 2013

De Tubular Divisie, onder leiding van Peter Knubben, heeft in het verleden veel projecten begeleid en kwam tot de conclusie dat het beladen van reactoren efficiënter kon, met een hogere kwaliteit en minder stof. Hiervoor hebben ze de MIDC loader ontwikkeld, wat staat voor Modular Insert Dedusting Catalyst loader. Voor deze innovatie heeft Peter Knubben de Mourik Innovatie Award 2012 gewonnen.

Oude methode

De oude methode, waarin gebruik gemaakt werd van een laadmachine, kent veel nadelen. Voor een groot project zijn meerdere laadmachines nodig, het hele proces wordt hierdoor bewerkelijker en daardoor moet meer mankracht worden ingezet.

Succesvol en gepatenteerd

Sinds augustus 2012 heeft de Tubular Divisie de methode al een meerdere keren succesvol ingezet. Met de inmiddels gepatenteerde innovatie MIDC loader is een nieuw tijdperk aangebroken.

Peter Knubben wint Mourik Innovatie Award 2012 voor MIDC loader

Modulair, sneller en zorgvuldiger

De nadruk ligt op modulair, dat betekent dat elke radius van een reactor honderd procent beladen kan worden. Bij elke belading van een reactor wordt gebruik gemaakt van een aantal van deze modules, die van tevoren zijn samengesteld. Als een deel van de pijpen beladen is, kan de module worden opgepakt en naar een ander deel in de reactor worden verplaatst. Op deze manier gaat er geen beladingstijd verloren. Buiten deze snelle beladingstijd heeft deze methode voor de klant nog een voordeel. Aan elke module hangt een afzuiging, waardoor veel stof wordt afgezogen, dit geeft minder problemen voor de klant bij het opstarten van het systeem.

Filmpje toelichting MIDC loader

Peter Knubben geeft voor de prijsuitreiking zijn toelichting op de MIDC loader.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.

Krijgt u geen filmpje in beeld, klik dan op deze link.

Award als stimulans

Peter Knubben is aangenaam verrast dat hij met zijn innovatie de Mourik Innovatie Award heeft gewonnen. Deze prijs is een enorme stimulans om de MIDC loader breed in de markt te zetten.