Interview Provincie Utrecht over reconstructie N237

31 januari 2013

De N237 van Utrecht naar De Bilt is de oudste bestrate weg van Nederland. In de 17e eeuw werd deze ‘Wegh der Weegen’ aangelegd op initiatief van de stad Amersfoort, die aansluiting zocht bij de economische bloei in Utrecht en Holland.

Tegenwoordig is deze weg enorm druk met forensen en fietsende jeugd. Reden genoeg voor een uitgebreide reconstructie, om de doorstroming, de verkeersveiligheid en de oversteekbaarheid te verbeteren.

Mourik is verantwoordelijk voor de reconstructie van een van de drukste trajecten van deze provinciale weg, van de Utrechtse Berenkuil tot aan de kruising met de N412, ter hoogte van de Universiteitsweg bij De Uithof.

 

In een interview in See Mourik 45, het relatiemagazine van Mourik, vertelt Edwin Koevoets van de Provincie Utrecht waarom juist Mourik deze opdracht gekregen heeft. Daarnaast komen Robert Hooijman, Leanda Bogaards, Rutger Roseboom en Bram Portengen van Mourik aan het woord over het verloop van het project en over omgevingsmanagement, dat bij een project als dit erg belangrijk is.

U kunt het complete artikel lezen op pagina 17 tot en met 19 van See Mourik 45, te downloaden via deze link