College B&W brengt bezoek aan firma Mourik

31 juli 2013

Bron: De Merwestreek, 17 juli 2013

Het college van B&W van de Gemeente Molenwaard heeft een werkbezoek gebracht aan de firma Mourik in Groot-Ammers. Mourik is een van de grote ondernemingen in de gemeente en een belangrijke werkgever.

Zowel Mourik als het college hebben het bezoek als zeer plezierig ervaren. Tijdens het bezoek is onder meer gesproken over het ontstaan van het familiebedrijf in 1929 en de huidige activiteiten. Er is van gedachten gewisseld over de economische ontwikkelingen en contacten met bedrijven. Beide partijen onderschrijven het belang van partnerschap tussen gemeente en bedrijven en spraken de wens uit om regelmatig netwerkbijeenkomsten met ondernemers in de gemeente te hebben. Ook de relatie tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt kwam aan bod. Mourik ziet dat het steeds lastiger is om aan vakmensen te komen. Er is besproken op welke manier de gemeente daar een rol in kan spelen. Tot slot heeft het college de regionale samenwerking in de afvalwaterketen toegelicht.


De middag werd afgesloten met een bezoek aan de werkplaatsen van Mourik Techniek op bedrijventerrein Gelkenes in Groot- Ammers waar vooral ondersteunende diensten zoals werkvoorbereiding, constructiewerk en onderhoud zijn ondergebracht. Mourik is een innovatief familiebedrijf dat menselijke waarden combineert met modern ondernemerschap, technieken, leiderschap en een proactieve instelling. Het bedrijf heeft vestigingen in 17 landen en er werken in totaal ruim 2.000 mensen.