Historie

Historie

Mourik, voortdurend Sterk in Ontwikkeling

Voortdurend in ontwikkeling

In 1921 begon de toen 19-jarige Johannes Mourik een elektriciteitszaak in
Groot-Ammers met een startkapitaal van 400 gulden. Mourik is nu een internationaal concern met 2.000 medewerkers en een omzet van circa 450 miljoen euro. Mourik is altijd haar strategie trouw gebleven: natuurlijke ontwikkeling en gecontroleerde groei.

Start aanleg kabels en leidingen

Met het aanleggen van elektriciteitskabels boven- en ondergronds heeft Mourik in de jaren ‘20 ervaring opgedaan in het graven van kabelsleuven. Daarna ging het bedrijf een stapje verder met het aannemen van werk voor de aanleg van telefoonkabels en water- en gasleidingen.

Begin wegenbouw

Deze technische evolutie werd voortgezet in de jaren dertig toen Mourik begon met wegenbouwactiviteiten. De beschikbare expertise op het gebied van grondverzet en wegenbouw kwam goed van pas eind jaren ‘50 toen Mourik een cruciale rol speelde bij het bouwrijp maken van terreinen voor de petrochemische industrie in de Botlek.

Ontwikkeling diensten industrie

De stap naar dienstverlening - aanvankelijk civiel, daarna cleaning en mechanisch - was alleen maar logisch. In de laatste 25 jaar zijn er veel nieuwe loten aan de stam gegroeid. Met prachtige staaltjes vakmanschap op meerdere wegenbouw- en techniekgerelateerde gebieden op haar naam is Mourik synoniem geworden voor diversiteit en kwaliteit.

85 jaar Mourik in beeld